سفارش تبلیغ
صبا ویژن

یوسف زهرا

 

 

علی در کلام آیت الله بهجت

 

علی ،کلام، آیت الله بهجت

مقام علی علیه السلام

در حدیثى، پیغمبراکرم ـ صلّى  اللّه  علیه  وآله  و سلّم ـ فرمود:

« یا على، اگر بیم آن را نداشتم که مسلمانان درباره ى تو آن کنند که مسیحى ها درباره ى حضرت عیسى ـ علیه السّلام ـ نمودند، درباه ى تو چیزى مى گفتم که به هر کجا گذر کنى از خاک کف پایت تبرک جویند. »(1)

تازه هنوز على ـ علیه السّلام ـ را معرفى نکرد.

 

با این که این همه بیانات در این حدیث و احادیث دیگرى فرموده است. فضایل على ـ علیه السّلام ـ گفتنى نیست، حقّ است اما گفتنى نیست! زیرا ما ضعیفُ العقل و الایمان هستیم و ظرفیت نداریم. اگر بیان مى  کرد، بسیارى از مردم کافر مى شدند و عدّه  اى معدود ایمان مى آوردند، هم چنان که درباره  ى حضرت عیسى مسیح ـ علیه السّلام ـ چنین اتفاق افتاد.

 

 

*********************

کَفِیلُکَ أَبُوالْحَسَنِ عَلِىّ

اهالى روستاهاى اطراف نجف، بلکه همه ى عرب ها، تنها سند و مدرکى که به همدیگر مى دادند، این بود که مى گفتند:

«کَفِیلُکَ أَبُوالْحَسَنِ عَلِىّ ـ علیه السّلام ـ .»

ابوالحسن على ـ علیه السّلام ـ وکیل و کفیل تو باشد.

و این تنها دفتر ثبت و سند و محضر آن ها بود! نقل مى کنند: شخصى از شخصى طلبکار بود، به نزد بدهکار آمد و طلبش را مطالبه کرد، بدهکار انکار کرد، طلبکار به بدهکار گفت:

بیا برویم نجف و سوگند یاد کنیم. آمدند به ایوان طلا و روبروى ضریح حضرت امیر ـ علیه السّلام ـ سوگندش داد و او هم قسم خورد که طلبکار نیستى، در همان لحظه صورتش سیاه شد!

خیلى دیده یا شنیده شده است که عوام به حرم حضرت ابوالفضل ـ سلام  اللّه  علیه ـ یا حضرت امیر ـ علیه  السّلام ـ آمده اند و با توسل به آن ها فورا حاجتشان را گرفته  اند.

 

******************

 

اگر عقرب روى دستشان بگذارى، آن‏ها را نمى‏گزد!  

مرد سیاه پوستى در بغداد نوکر آقایى بود، به نجف نزد اساتید اخلاق آن جا رفت. وقتى برگشت یا وقتى که شخصى او را ملاقات کرد، به او گفت: از آقایان نجف چه دیدى و آن ها چه داشتند که ما را ترک کردى؟ گفت: در میان آن ها کسانى هستند که اگر عقرب را روى دستشان بگذارى، آن ها را نمى گزد. گفت اگر در دست تو بگذاریم اثر نمى کند؟ گفت: شاید. آن گاه دستور داد عقرب هفت دنده ى قهوه  اى یا سیاهى را آوردند و روى دست نوکر سیاه گذاشتند، عقرب مکرّر روى دست او بالا و پایین رفت و آمد، و هیچ در او اثر نکرد.

کرامات انسان از این ها بالاتر است. قرآن از زبان حضرت عیسى ـ علیه السّلام ـ مى فرماید:

«وَأُبْرِئُ الاْءَکْمَهَ وَالاْءَبْرَصَ وَأُحْىِ الْمَوْتَى بِإِذْنِ اللَّهِ»(2)

نابینا و شخص مبتلا به پیسى را بهبودى مى بخشم و مردگان را به اذن خدا زنده مى کنم.

و نیز مى فرماید:

«وَأُنَبِّئُکُم بِمَا تَأْکُلُونَ وَمَا تَدَّخِرُونَ فِى بُیُوتِکُمْ»(3)

شما را از آن چه مى خورید و در خانه هایتان اندوخته مى کنید مطّلع مى سازم.

همه ى این ها به اذن اللّه  است.

خدا مى  داند که آثار و منافع وجودى انسان تا چه حدّ است. خدا کند گرمى باطنى و انس باطنى به قرآن و دین و مقدّمات و لوازم دیندارى داشته باشیم، و کتاب و عترت ما را کافى باشد تا حقّانیّت دین نزد ما یقینى گردد، هم خودمان یقین داشته باشیم، و هم قابلیّت داشته باشیم که دیگران را از اهل یقین کنیم.

 


ارسال شده در توسط احمد جعفری